En kort oppsummering av sommerferieturen 2019:

Lørdag 29. juni dro vi hjemmefra til Umeå i Sverige, der vi overnattet.
Søndag 30. juni dro vi nordover i Sverige, langs Bottenviken, og over til Finnland. Vi overnattet i Levi.
Mandag 1. juli kjørte vi nordover gjennom Finnland og kom til Vadsø i femtida.

Her er et bilde av hvordan det så ut da vi krysset Polarsirkelen i Finnland. Monumentet (?) sto rett ved veien. Ved siden av var det en forfallen bygning der man kunne skimte de falmede ordene kafe og hotell.
(Beklager at bildet la seg på siden.)

Mandag 1. juli kom vi til Vadsø og der hadde datter og svigersønn laget middag til oss. Nam! Etterpå gikk vi en tur på den vakre Vadsøya.

Tirsdag ruslet vi i byen på dagtid, mens datter var på jobb. Da fikk vi se Vadsø kirke og Kvenmuseet. På kvelden gikk vi på Scandic hotel og kjøpte oss middag. Luksus!

Onsdag 3. juli dro vi ut til Ekkerøy og gikk tur i Fuglefjellet. Mann, datter og svigersønn klatret ned og ut og opp på en bratt og smal og skummel klippe, og da fikk jeg fullstendig angst. Etterpå spiste vi på restaurant Havhesten, hvor de serverte lokal traidsjonsmat. Min mann kjøpte Boknafisk og jeg spiste finnbiff. Det var godt, men litt små porsjoner.

Torsdag dro vi ut til Vardø, der vi ruslet på festningen (Vardøhus festning) og så Vardøs eneste tre.

(Det ligger ikke sidelengs i virkeligheten. Det er ikke SÅ værhardt der.)
Vi gikk på heksemonumentet også. Grusomme greier. Det er virkelig en svart del av historien.

Dagen (kvelden) ble avsluttet med en tur til Hamningberg. Der sluttet E75. Den var ikke mye å skryte av på slutten, det må jeg si. En smal grusvei som endte i en grushaug, og foran der igjen var en rullesteinstrand.

Her er vi på vei mot Hamningberg. Dette er mens E75 fortsatt er asfaltert, men det er bare en kjørebane.

Strandbilde fra Hamningberg.

Fredag pakket vi bilen og dro til Alta. Datter og svigersønn ble med, og vi tok ei natt på hotell der. Så skiltes vi. Vi skulle hjem, og da kjørte vi Norge nedover.