Hvem? Jeg?

En kollega sukket på jobb. Hun skulle strikke Hufsasokker (som i sokker med motiver fra Mummidalen. Oppskrifter finnes i denne boka: Mummisokker – strikk deg gjennom Mummidalen | ARK Bokhandel ) og motivet skulle strikkes med intarsiateknikk. “Jeg har googlet og sett på YouTube,” sukket hun, “og jeg skjønner INGENTING. Skulle ønske jeg kjente noen som kunne lære meg det!”

“Jeg kan det!” datt det ut av munnen min. Og det er sant. Jeg kan å strikke i intarsiateknikk, men bare når man strikker fram og tilbake. Og disse sokkene skulle strikkes rundt, men det gikk ikke opp for meg før lenge etterpå. Så jeg sa: “Ta med deg garn og strikkepinner og ring på hos meg, så skal jeg lære deg. Det er ikke så vanskelig.”

Så gikk jeg hjem fra jobb den dagen, og så skjønte jeg at sokkene med stor sannsynlighet skulle strikkes rundt. Intarsiateknikk rundt. Jo’a. Det kan ikke jeg, men det hadde jeg skrytt på meg at jeg kunne.

Så jeg gikk inn på YouTube og fant en video. Og det var ikke så enkelt å forstå, men fordi jeg kan intarsia fram og tilbake så tror jeg at jeg skjønte det.

Og nå sitter jeg og øver. Jeg får det til.