Paradokset her er at du leser dette før du leser del 1. Men sånn fungerer WordPress.

Jeg avsluttet del 1 etter at alle trekantene var skåret til. Du skal ha 16 store og 8 små, i to ulike varianter. Sorter dem og legg dem utover som et puslespill for å sjekke at alt stemmer.

Jeg la dem utover gulvet.

Sy sammen to og to store trekanter, de som hører sammen fargemessig. Deretter syr du de små trekantene fast til den store trekanten de IKKE matcher.

Legg bitene ut igjen.

Her ser du ganske tydelig at de små trekantene er sydd fast til de store trekantene som ikke matcher dem fargemessig. Nå kan du sy sammen to og to blokker.

Så syr du sammen den øverste delen av duken, og den nederste. Til slutt har du bare en søm på tvers av hele duken. Press alle sømmer etter hvert. Nå skal du gå over og klippe av sømrommet der det stikker ut.

Jeg avsluttet duken på enkleste vis: Jeg vrangsydde den med for og vatt. Jeg vatterte den fordi jeg ville ha litt fylde i den.

Legg vatten på bordet. Legg forstoffet oppå, med retten opp. Legg den ferdige duken oppå der igjen, med retten ned. Fest godt med knappenåler. Sy rundt hele, men la det bli igjen en åpning til å vrenge duken gjennom.

Når du har sydd rundt, gå over og klipp vekk hjørner og lag hakk i sømrommet i innerhjørnene.

Vreng duken, dytt ut alle hjørner og press. Sy igjen åpningen for hånd med kastesting. Du kan quilte hvis du ønsker det.