I vinter har jeg vært student, sånn ved siden av jobben. Nå må jeg ile til og fortelle at som lærer ved akkurat denne skolen har jeg en gullkantet ordning: Så sant jeg tar videreutdanning i et fag skolen trenger og vil at jeg skal ha, så får jeg lønnet fri i 37,5% av stillingen min, samt at skolen kjøper alle bøker jeg trenger og betaler eventuell studieavgift. I år tok jeg engelsk 1.-7. (Tallene refererer til hvilke klassetrinn man kvalifiseres til å undervise på. Dette engelskkurset siktet seg inn på å kvalifisere lærere til å undervise på – tadaa! – 1.-7. trinn. Og ettersom jeg jobber i 1.-4., så var jo dette høyst passende.

For noen uker siden hadde vi eksamen i litteratur og kultur, og i dag fikk jeg sensuren. Der sto jeg. I dag hadde jeg også eksamen i grammatikk, lingvistikk og fonetikk. Til tross for det noe kjipe navnet liker jeg denne delen av faget veldig godt.

De som kjenner meg, vil ikke beskylde meg for å være ryddig, men det er nettopp fordi grammatikk, fonetikk og lingvistikk er så ryddig at jeg liker det. Det er regler og systemer, og det bikker nesten mot matematikk som er et annet fag jeg liker godt.

I dag, selve Eksamensdagen, våknet jeg med sår og vond hals. Så slo magen seg vrang. (Bare rolig, jeg skal ikke gå noe mer i detaljer.) Og jeg tenkte &%$#” også! Men jeg satt mine tre timer, fikk unna alle oppgavene, tidsplanen holdt og ting gikk som de skulle.

Nå skal jeg forsøke å slutte med å tenke på eksamen og studier. Jeg skal ta med alle bøkene tilbake til jobb, der de hører hjemme, og så skal spisebordet få bli spisebord og ikke studieplass. Nå skal jeg bli frisk fra dette viruset, så skal jeg fortsette å trene. Jeg må bli sprek og sterk til tirsdag, for da skal jeg til fysioterapeut på kontroll.

I mellomtiden skal jeg hekle litt, som en avveksling fra strikkingen. Og så øver på å spinne. Det står en gammel rokk her etter svigerbestemor, og den har jeg tatt i bruk. Den har sine særegenheter, men vi blir langsomt kjent med hverandre, den og jeg. Og jeg blir stadig flinkere og føler meg litt som verdensmester nå. Trikset er å IKKE gå inn på YouTube og søke på spinning. Da får du bare opp treff om å sykle på innendørs sykler som ikke flytter seg av flekken. Søk på spinne garn på rokk – alle ordene. Eller på engelsk: How to use a spinning wheel. Da får du opp aktuelle treff.

Hodet mitt er litt rotete nå, men etter å ha lest dette blogginnlegget er det sikkert ingen som skjønner det. Ha en god helg.