Jeg fant en film på YouTube om hvordan man strikke doble tøfler, og det måtte jeg jo prøve. Jeg er mor til en ungdom som elsker strikketøfler, og som sliter dem ut raskere enn jeg klarer å strikke nye. Så jeg fant fram noen rester av sokkegarn og bestemte meg for å teste ut en ny oppskrift.

Disse er ikke tovet. Her er framgangsmåten.

Legg opp 90 masker. Jeg brukte sokkegarn, som sagt, og pinner 3,5. Jeg brukte også fargeskiftende garn, dels fordi det var det jeg hadde, og dels fordi jeg elsker fargeskiftende garn. (Kanskje det er derfor jeg har det?)

Strikk rundt i glattstrikk i 30 omganger. Så deler du arbeidet, akkurat som om du skal strikke ei lita bukse. Sett 45 masker på strømpepinner og legg opp 7 ekstra masker i overgangen. Disse 7 maskene blir midt oppå vristen.

Strikk videre til foten er passe lang og fell for tå. Så gjør du det samme med de resterende 45 maskene + 7 ekstra masker.

Nå strikker du denne foten akkurat lik som den første.

Jeg har felt tåen flat, og nå ser det litt vridd og rart ut, men dette blir bra. Fest alle trådene før du går videre. Dette er viktig, for når du har sydd sammen kommer du ikke til inni tøffelen lenger.

Sy sammen oppleggskanten, slik at de 7 ekstramaskene på hver fot ligger mot hverandre i midten.

Jeg har brukt kastesting, men du kan også velge mer dekorative sting og konstrastfarget tråd hvis du vil.

Nå skal tøffelen vrenges inn i seg selv. Start med oppleggskanten. Vreng det ene “hjørnet” inn og putt det inn i det andre.

Så vrenger du den øverste foten og putter den inn i den nederste. Til slutt syr du igjen den lille åpningen over vristen.

Jeg brukte kastesting, men du kan selvsagt velge mer dekorative sting her også.

Her er tøflene ferdig.