Ikke helt, enda, men likevel. I min verden begynner påsken fredag etter jobb, fredag før palmesøndag. Og varer til og med andre påskedag.

I dag, lørdag før palmesøndag, har jeg fylt påskeegg til familien. Det er en tradisjon. Og jeg har gule duker på bordene. Og jeg har ryddet vekk bøker og pc fra spisestuebordet, for nå skal det få en pause fra å være skrivepult/ skoleplass for meg, engelsklærerstudenten.

Vet du forresten hvordan det blir bestemt når det er påske? Det er en bevegelig høytid, som betyr at den ikke faller på en bestemt dato. Dette ble bestemt på kirkemøtet i Nikea i år 325 eKr. (Jeg VET at det nå heter IVT eller EVT eller noe slik, men jeg LIKER eKr.)

Påskeaften skal falle på første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn. Og hvis du nå tror at jeg har googlet dette faktum, så nei. Dette er ting jeg går rundt og vet. Hodet mitt er fylt av slike fakta. Det hjelper selvsagt at jeg underviser i KRLE, faget som har skiftet navn så utrolig mange ganger siden jeg begynte å jobbe. Da får man repetert ting.

Og er det noe du lærer i min bransje så er det at repetisjon virker. Jeg kjenner det på kroppen. Derfor går jeg rundt og vet når og hvor det ble bestemt når påsken skal feires, og jeg er rå på gangetabellen og har en unik forståelse av hvordan man kan vise elever hva kvadratrot eller brøk er, ved hjelp av for eksempel klosser, melkekorker eller epler.

God påske!