Eller: Mer om synlige reparasjoner. Nå også på møbler.

Jeg har en stol. Jeg har faktisk flere stoler, men dette er en helt spesiell stol. Den har ikke ryggstøe, og du sitter med bøyde ben og knærne på puter. Nesten som å sitte på kne, bare litt mer åpen vinkel i knær og hofter.

Det er ikke lett å få tak i slike stoler nå for tiden. Den jeg har begynte å bli temmelig sliten. Det var slitt hull i stoffet på tre steder, og skumgummien inni var også litt medtatt. Det blir selvsagt ikke MINDRE slitasje av at katten har lagt sin elsk på denne stolen og foretrekker å bruke akkurat den som klorestativ.

Her er et bilde av et av hullene:

Jeg har såvidt begynt å sy. Jeg brukte rød ulltråd. Stolen er også rød, men det er ikke akkurat samme farge. Det gjør ikke så mye, for dette blir uansett en synlig reparasjon.

I motsetning til reparasjonen av genseren som jeg har vist tidligere, så er dette et vevd stoff og jeg skal derfor forsøke å veve reparasjonen. Så jeg begynner godt utenfor det slitte området og syr små tråklesting. Når jeg kommer fram til hullet lar jeg tråden ligge over skumgummien og så fortsetter jeg med tråklesting på den andre siden. Helt til jeg er godt utenfor det slitte området.

Når jeg har sydd meg godt ut til solid stoff, tar jeg rett og slett et sting på undersiden til siden og så snur jeg og syr den andre veien. Helt til jeg har dekket hullet med lange tråder tvers over. Dette blir på en måte renningen som jeg skal veve de andre trådene i.

Det ser ikke så veldig pent ut foreløpig, men det er også et lite problem her: Hullet går rundt et hjørne og en kant, og over en søm. Men nå begynner jeg å sy den andre veien, det vil si i nitti graders vinkel på det jeg allerede har sydd.

Også her går jeg langt utenfor det slitte området, på begge sider av hullet. Etter hvert som jeg vever trådene inn passer jeg på å dytte det sammen slik at det skal bli så tett som mulig.

Det var alt, egentlig. Jeg brukte nokså lang tid, for det var to store hull, to mindre hull og også et par temmelig tynnslitte områder som jeg valgte å forsterke ved å sy over dem med det samme jeg var i gang.

Reparasjonen er synlig, men stolen er langt penere nå enn den var med hull.