Advarsel: Dette innlegget inneholder all min bitterhet og misunnelse og stygge tanker. Velger du å lese videre etter denne advarselen, så er det ditt valg. Jeg advarte deg.

I slutten av juni, rett etter at skolene tok sommerferie, sto Guri Melby fram og sa at nå skulle ansatte i skoler og barnehager prioriteres i vaksinekøen. Og alle skulle være ferdig vaksinert til vi skulle starte opp igjen etter sommerferien.

Allerede her stusset jeg: Det er 12 ukers ventetid mellom 1. og 2. dose av vaksinen, så dette var jo ikke mulig å få til.

Så gikk det sånn cirka en time, og så kom alle forbeholdene: Prioritering av ansatte i skoler og barnehager var ikke pålagt, men mulig hvis kommunene ville gjøre det. Og de kunne omdisponere inntil 10% av vaksinedosene fra den ordinære rekkefølgen.

I tillegg til dette ble jo vaksinene omfordelt, slik at kommunene med størst smittepress skulle få forholdsvis flere vaksiner etter folketallet, mens blant andre vi skulle få langt færre. Og det tok ikke lang tid før vi fikk høre at nå kunne 18-åringene i Oslo endelig gå på fest igjen og reise til Syden, for nå vaksineres de. Her i bygda var vi så vidt ferdige med risikogruppene på dette tidspunktet.

Nå kommer det stadig flere overskrifter i media om at kommunene som fikk flere vaksinedoser, de såkalte plusskommunene, sliter med å få tak i folk som skal vaksineres. De som står for tur svarer ikke på sms, de bestiller ikke time og de møter ikke opp.

Og her ute på bygda sitter vi og venter. Jeg skulle gitt mye for å vite med sikkerhet at jeg i det minste kunne ha fått en dose før skolestart. Det er jeg slett ikke sikker på at jeg får, faktisk. I tillegg har jeg lest at det må gå tre uker fra vaksinen er satt til den har effekt. Og da tviler jeg enda mer.

Jeg har i over et år vært redd på jobb. Jeg har en jobb hvor smittevern og avstand kun er teoretiske begreper. Vårt eneste våpen er håndvask – noe slett ikke alle barn utfører like villig eller grundig, og håndsprit.

Og tro meg, dette skal jeg huske. Det er valg i høst. Jeg skal være ganske tydelig til alle som spør meg om hvorfor de ikke bør stemme på Venstre. Skolepartiet som ikke synes det er noe poeng å gi skole- og barnehageansatte prioritert plass i køen i en pandemi. Eller Høyre, de som alltid roper om kvalitet i skolen og satsing på skolen. Eller KRF.