Ferie er å gjøre noe annet, sier mannen min. Og det har vi gjort! Her er en kort beskrivelse:

Søndag 27. juni presset vi det siste av fjorårshøyet, ca 4 tonn. Etterpå dusjet vi, spiste litt og reiste. Vi kjørte til Nordfjordeid og tok inn på hotell der. Vi kom fram nokså sent, så det eneste vi egentlig gjorde var å rusle en tur i byen (er det en by?) før vi la oss.

Mandag kjørte vi ut til kannesteinen, en utrolig spesiell stein på Vågsøy. Det ser litt ut som hodet og halsen til ET, for den som er gammel nok til å ta den referansen. Etterpå fortsatte vi til Måløy, der vi gikk inn på et krigsmuseum. Det var grusomme greier. De hadde lagt på lydeffekter og det gjorde det hele så utrolig virkelig.

Vi fortsatte til Kalvåg og etterpå var vi innom Grotlesanden, en hvit og fin sandstrand. Mannen min badet i det iskalde havet, og var like blid og fornøyd etterpå.

Så dro vi til Florø. Vi hadde, vår vane tro, ikke bestilt overnatting og var innom to hoteller. Begge var helt fulle. De anbefalte oss å forsøke Krokane Camping, litt utenfor byen. Det var kjempefint der. Nyoppussede hytter med bad. Beliggenheten var fantastisk, på en fjellknaus ut mot havet. Holme? Skjær? Litt usikker på hva det heter.

Tirsdag ruslet vi litt i Florø sentrum før vi kjørte til Sogndal. Der hadde mannen min bestilt hotellrom (fra campinghytta), så der fikk vi plass midt i sentrum.

Onsdag kjørte vi hjem. Vi kjørte via Luster og over Sognefjellet, en fantastisk tur.

Vestlandet oppsummert: Smale veier (veldig smale, lær deg å bruke møteplasser før du drar dit), dramatiske fjell og fjorder, hyggelige folk og pittoreske småbyer.