Jeg har gjort en sjokkerende oppdagelse. (Ok, nå må jeg bare, sånn i rettferdighetens navn, si at jeg bruker ordet “sjokkerende” omtrent på samme måte som VG lager sommeroverskrifter: MORDERSNEGLENE HAR KOMMET!)

Faren min lærte meg diverse teknikker for vedlikehold av bil og hus da jeg var ung. Deriblant å håndtere kniv, skiftenøkkel, skrutrekker, hammer. Altså helt vanlige verktøy. Inkludert umbrakonøkler.

For de som ikke vet det: En umbrakonøkkel er et stykke metall med 90 graders vinkel og sekskantet form i endene. Sekskanten passer i et tilsvarende hull i skruene.

Da jeg var student jobbet jeg litt til og fra på en jernvarebutikk. Der måtte jeg rett som det var skrive håndskrevne kvitteringer til kundene (“Kan du spesifisere momsen, er du snill?” var en helt vanlig oppfordring.) og det var ikke få ganger jeg skrev “Umbrakonøkler, kr 185,- Herav mva kr 30,85 Betalt” (momsen var på 20 % den gangen. Jeg regnet ikke feil. Jeg er og har alltid vært, god i matte.)

Og så viser det seg at umbrakonøkler slett ikke heter umbrakonøkler. Det heter unbrakonøkler. UNbrakonøkler. Med N!

Livet mitt er bygget på en løgn!