Så er juni her. Måneden da alt skjer.

I år har vi tre barn som blir uteksaminert (heter det det? Jeg kunne sagt graduation, men det er engelsk og jeg er ikke helt sikker på om det er riktig heller). En fra universitetet, en fra videregående skole og en fra tiende trinn i grunnskolen.

I går var vi på vitnemålsutdeling på videregående. Det foregikk i gymsalen (det gjør ofte det). Der var det satt ut stoler til foreldrene, og bakerst sto et bord med “drinker”. Det var mozell (hvordan skrives det egentlig? Mozel? Mosell? Ingenting ser riktig ut.) med jordbær oppi, i champagneglass. Kult.

Først var det litt underholdning. Alle avgangselevene var på scenen og sang for oss, så var det tale fra lærerne, tale fra elevene og tale fra rektor. Ei jente sang solo (fantastisk stemme på henne!).

Så ble alle klassene ropt opp etter tur, og en og en elev gikk fram til sin kontaktlærer og fikk vitnemålet og en klem, etterpå fikk de en rose av rektor og klem av henne også. De fleste jentene var kledd i bunad, guttene i dress. Noen av elevene med utenlandsk opprinnelse hadde festdrakter fra sine hjemland, vakkert og eksotisk.

Jeg gråt en skvett (jeg er temmelig sippete av meg) der jeg satt og så på disse vakre ungdommene. Det var en fin opplevelse!

Og i morgen er det vitnemålsutdeling for tiende trinn.