For en gangs skyld har vi vært bortreist i (deler av) påskeferien. Vi dro lørdag før palmesøndag. Vi skulle til Kristiansand for å besøke datter og svigersønn, som bor der enn så lenge. Denne lørdagen var de på Jæren i bryllup, så vi tok slett ikke korteste vei til K-town.

(K-town er min manns klengenavn på Kristiansand. Jeg vet ikke hvordan han kom på det, men det har festet seg og nå bruker hele familien det. Det er dessuten atskillig lettere å skrive enn Kristiansand.)

Vi satte kursen mot Haugesund. Vi kjørte over Valdresflya, som heldigvis og tilfeldigvis var åpnet. Vi kom fram utpå kvelden og fikk oppleve en nydelig solnedgang over havet. Dagen etter fortsatte vi til Jæren, og fikk servert middag av vår datters svigerforeldre. Nydelig mat. Utpå ettermiddagen dro vi i følge til K-town, der vi som ikke bor der til vanlig sjekket inn på hotellet.

Skjønt, sjekket inn og sjekket inn. Resepsjonen var ikke betjent så sent (det vil si etter klokka 15.00), så min mann fikk en mail der det sto beskrevet hvor vi kunne finne en nøkkelboks og koden til nevnte nøkkelboks. Etter litt strev klarte vi å åpne den, og fant et nøkkelkort. Dette åpnet både ytterdøra og døra til hotellrommet. Dette var forresten både stort og fint. To soverom, romslige sådan, og et digert bad.

Vi ruslet over til datter og svigersønn og bestilte pizza på døra. Etterpå la vi oss tidlig.

Dagen etter var mandag. Vi spiste frokost og ruslet rundt i byen. Ungdommene hadde bestilt seg en runde på Escape Room, og imens dro min mann og jeg ut til Sørlandsparken og snakket med folkene på Tesla. Vi fikk tid til en liten reparasjon dagen etter, så vi dro tilbake til byen og møtte ungdommene. Jeg fikk shoppet litt. Jeg hadde en liste med meg, blant annet med ulike typer te, og jeg fikk tak i det meste.

På kvelden spiste vi på Mother India. En indisk restaurant som visstnok er kjent for å være Norges beste. Nydelig mat og en utrolig sprudlende og hjelpsom servitør.

Tirsdag dro vi ut til Sørlandsparken igjen, leverte bilen og ruslet på Sørlandssenteret. Det er noe sånt som Norges største kjøpesenter (skjønt det er visst flere av dem, har jeg hørt), og der ble vi til bilen var ferdig. Da var jeg sliten og ikke så langt unna blakk.

Denne kvelden spiste vi på en restaurant som heter Jonas B. Jeg valgte hamburger. Den var god, men ikke helt gjennomstekt, så jeg angret litt på valget. Malt kjøtt skal gjennomstekes, mener jeg. Gammeldags som jeg er.

Onsdag dro mannen min, yngste datter og jeg til Lindesnes fyr. Der har jeg aldri vært før. Jeg er i det hele tatt ikke så kjent med kysten. Det var strålende sol fra skyfri himmel, men det blåste temmelig mye synes jeg.

Vel tilbake i byen gikk vi på Sørlandets Kunstmuseum og så på utstillingen, og så spiste vi på Hos naboen. Vi avsluttet kvelden med å gå tur i Baneheia.

Torsdag morgen spiste vi frokost hos datter og svigersønn før vi satte kursen hjem over igjen. Denne gangen tok vi korteste vei, og var hjemme i åtte, halv ni-tida på kvelden.

Og alle var enige om at det hadde vært en fin påske.