Jeg har kjøpt nytt dekken til den brune. Et godt, tykt vinterdekken. Det var salg på en ikke navngitt nettbutikk, og dessuten fri frakt hvis jeg tastet inn en hemmelig kode som lå på Facebook. Dette visste jeg, fordi de sendte meg en mail om det. Dessuten var det linket til den hemmelige koden fra nettbutikken deres.

Nok om det. I dag kom dekkenet. Det var flott! En dyp rødbrun farge, akkurat passe til en brun hest, tenkte jeg. Mørkegrått for og lyse grå dekkengjorder. Helt supert. Så da jeg skulle måke i stallen (som fortsatt er en del av fjøset, ja, det stemmer), ta inn hestene og fore dem, så tok jeg dekkenet med. Nye klær må jo prøves.

Hestene fikk kraftfor, høy og vann. De sto og tygde fredelig da jeg gikk og hentet dekkenet. Jeg slengte det over armen. Den hvite rygget av skrekk og snøftet. Han ble stående mot bakveggen mens han skalv av skrekk. Den brune sluttet å tygge. Han sperret øynene opp. Jeg gikk inn i bingen. Den hvite spratt unna så godt han kunne. Den brune prøvde fortvilet å gjemme seg bak den hvite. Begge snøftet og skalv.

Jeg skjønte tegninga. Jeg kan være treg til å forstå hint noen ganger, men dette var nesten overtydelig. Kanskje man burde roe ned tempoet litt. Jeg ble stående lent mot det lave gjerdet som skiller forbrettet fra bingen. Jeg vred meg litt så dekkenet var lengst unna hestene. Den hvite, heretter kalt Engstelige Espen, strakte hodet forsiktig fram mot meg. Jeg godsnakket og rakte hånden ut mot ham. Han kom nærmere og snuste. Jeg klappet. Nå ble han riktig modig, og tok et skritt mot meg. Jeg roste masse, og klappet og klødde. Nå ble han så modig at han stakk nesen borti dekkenet, og det likte han visst, for der ble han stående med hodet.

Den brune, her kalt Livredde Lars, kom. Med laang hals snuste han på hånden min. Så la han visst merke til at Engstelige Espen sto med nesa nesten gjemt inni dekkenet. Dermed tok han mot til seg og snuste han også.

Dramaet var over. Jeg la rolig dekkenet over ryggen på Livredde Lars, justerte reimer og festet karabinkroker. Det passet perfekt. Og fargen var kledelig, akkurat som jeg trodde.